Welkom op de website van HB Racing

De vijfde Z.A.C. race op Assen (2005).

16 September 2005 Gepost in 2005

De laatste Z.A.C. race van 2005 stond gepland op 15 september op het circuit van Assen. De dag ervoor was er een CRT waar ik 3 sessie geboekt had, dus ik was ruim op tijd in Assen. Uiteraard heb ik weer overnacht op de paddock in de camper. Woensdagavond was het weer een drukte van belang bij de inmiddels bekende witte tent van HB Racing. De weersvoorspellingen waren niet geweldig, maar alle die-hards van de ZAC waren natuurlijk aanwezig. Of zouden het gewoon circuit-junks zijn;)

Na een korte maar goede nachtrust, ben ik om 05:30 uur opgestaan om zo vroeg mogelijk bij de inschrijving te zijn. En wat ik het hele jaar al geprobeerd heb, is vandaag gelukt, ik was eerder dan Ria. Nog voor de 1e meters gereden waren, had ik al 2 eerste plaatsen gescoord. De 1e met inschrijven en de 1e met keuren:)

Zoals in voorgaande verslagen te lezen was, had ik nog niet de beschikking over mijn eigen motor en mocht ik nog een keer gebruik maken van de motor van Henry Fobbe. Vol goede moed begon ik aan de eerste vrije training, maar in de eerste ronde kregen we al een gele vlag situatie. Raymond Kooij was voor de Ruskenhoek onderuit gegaan en had een flink spoor over de baan getrokken. Dus maar even van het gas af en de volgende ronde eens kijken wat er in zat. Ik zat in een groepje achter Edward en Roland Bonkers en we reden in een lekker warm-up tempo. Na 2 rondes ging het voor mij mis… Bij insturen Ruskenhoek merkte ik dat ik geen aandrijving meer had, de motor was uit de versnelling geschoten. Klonk bekend… En ook deze keer kreeg ik de motor niet meer in de versnelling.

Nadat ik de motor in het gras geparkeerd had, kreeg ik hem toch nog in een versnelling en reed op een leeg stuk de baan weer op, met het idee om direct naar de paddock terug te rijden. Na 2 bochten vloog de motor weer uit de versnelling, dit keer net na de Bult. Hetzelfde ritueel volgde, eerst naar de kant, even proberen en weer verder. Tot aan de Ramshoek ging het goed en vloog hij weer uit de versnelling. Met de vaart die ik had, kon ik net de ingang van de pitstraat bereiken. Ook nu weer kon ik hem in een versnelling zetten en reed terug naar de paddock.

Einde ZAC voor mij en verschrikkelijk balen vanwege het feit dat ik niet kon rijden en dat de motor van Henry stuk was.

Ik ben gebleven om de races te bekijken en met name de race van de S3, waar ik in had horen te staan, was erg spannend. Velen reden nieuwe pr’s en het hele veld lag qua tijd dicht bij elkaar. Wat had ik daar graag tussen gereden…

ZAC0505.jpg (252489 bytes)

Hier had ik dus tussen horen te staan.

Helaas een anticlimax v.w.b. de ZAC, maar gelukkig komt er nog 1 CUP race en daar moet het dan ook maar in gebeuren.

Ik ben wellicht wat overhaast van de paddock weggegaan, dus heb niet meer iedereen gesproken. In ieder geval vanaf deze plaats iedereen bedankt voor weer een leuk seizoen in de Z.A.C. Een aantal van jullie zie ik nog tijdens de CUP race, maar een aantal ook niet. Maak er in ieder geval een leuke winter van en tot volgend seizoen, dan komen we elkaar weer tegen op de diverse circuits.

Ook de DNRT /ZAC weer bedankt voor de organisatie van de races van dit jaar en op naar volgend jaar.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.