Welkom op de website van HB Racing

Speedtrophy 2008 een groot succes

1 June 2008 Gepost in 2008

Afgelopen weekend is de Speedtrophy verreden op het TT circuit van Assen. Dit 3-daagse evenement staat bol van de race activiteiten en is in samenwerking met de Belgische Bikerscup georganiseerd. Ook de weersomstandigheden waren perfect te noemen, terwijl de rest van Nederland nogal te kampen had met slechte weersomstandigheden.

Voor de Dutch Superbike was het schema erg mooi, op vrijdag 2 vrije trainingen, op zaterdag 2 kwalificatie trainingen en op zondag een warming up training en een race over 14 ronden. Kortom, 3 dagen lang raceplezier. Op donderdagavond namen we onze intrek in pitbox 25, waarbij we bestond uit Dave Hendriksen, Teus Oskam en ik. Uiteraard was Ed er ook weer bij zou de rest gedurende het weekend ook verschijnen. Dees zou vanwege een operatie niet aanwezig zijn (nog beterschap trouwens) en Jeanne kwam op vrijdagavond.

Vrijdag 30 mei – vrije trainingen.

Een relaxte dag met 2 vrije trainingen van 25 minuten, die in principe nergens over gingen. maar natuurlijk doet iedereen zijn best om zo snel mogelijk te zijn. Met 50 deelnemers, waarvan een groot aantal belgische rijders, was het even aftasten hoe het met de snelheid zat. Met name voor de Belgische collega’s was het even wennen. Doordat er nogal wat veemde lijnen en langzamere tijden werden gereden, kwam ik ook niet verder dan een 1:52, maar vond dat voor een vrije training niet slecht.

De 2e training ging het eigenlijk niet beter en kwam ik zelfs niet verder dan een 1:53, terwijl ik toch wel weer richting de 1:50-ers wilde gaan. Alhoewel het gevoel nog steeds erg goed was, kwamen de snelle tijden nog niet echt. Gelukkig had ik nog 2 dagen te gaan en alle mogelijkheid om mezelf te verbeteren. De sfeer in de pitbox was weer helemaal ok, zelfs bij Teus die zijn motor in de Stekkenwalgrindbak parkeerde;) Ook Jeanne was inmiddels gearriveerd, zodat we in ieder geval foto’s zouden krijgen van de zaterdag trainingen…

Zaterdag 31 mei – kwalificatie trainingen.

Rond 11 uur mocht ik het voor de eerste keer gaan proberen, zodat we voldoende tijd hadden om ons voor te bereiden. Gisteren had ik elke keer zo rond de 40e plaats getrainend, dus kwalificeren moest met een beetje goede zin wel lukken, al waren er wel veel snelle deelnemers. Heel stiekum was ik best wel gespannen om direct al goed te moeten presteren, omdat niet zeker was dat ook de middagtraining droog zou verlopen.

Uiteindelijk mochten we de baan op, maar in de tweede ronde ging het al mis, een Ducati rijder blies zijn blok op en trok een oliespoor van Meeuwenmeer tot aan Hogerheide. Kortom, rode vlag en iedereen naar binnen. Hierdoor viel wel alle spanning van me af en toen we weer de baan op mochten zat ik geheel ontspannen op de motor. Het rijden ging best lekker, maar moest toch nog wel redelijk moeite doen om een goed tempo te vinden. Uiteindelijk sloot ik de training af met een snelste tijd van 1:51.4. Dit betekende een 42e tijd, dus voorlopige kwalificatie:)

342

Foto Jeanne

De tweede training was vroeg in de middag en ik vertrok vol goede moed achter Dave aan, de baan op. Het tempo zat er al lekker in en we reden 51-ers, totdat Dave achter Erik zat en er niet goed voorbij kwam. Daarop besloot hij naar binnen te gaan en zat ik achter Erik. Ik besloot ook even wat te gaan drinken en Ed wat dingen te laten checken. Vervolgens ging ik weer naar buiten om te proberen mijn rondetijden naar beneden te krijgen…. Na de 2e ronde ontdekte ik inde Haarboct dat ik mijn nieuwe rechter kneeslider verloren had:( Kortom, weer naar binnen en nog maar een paar minuten over. Ed had hier ook niet op gerekend en had geen idee wat ik kwam doen, totdat ik mijn kale knie liet zien. Vlug eenoude slider erop geplakt en weer naar buiten gegaan…. Dus weer een outlap en nog maar 1 vrije ronde te rijden. Deze ronde zette ik gelijk een 1:51.5 neer, wat op zich wel een goed gevoel gaf. Maar ik had mijn tijd van de ochtend niet verbeterd en had weer de 42e tijd. Overal betekende dit de 43e tijd en dus was ik gekwalificeerd met alleen Teus achter me..

461

Foto Jeanne

De avond verliep weer uiterst gezellig, terwijl Teus ook deze keer weer zijn motor mocht oplappen vanwege een grindbak onderzoek in Ossenbroeken:)

Zondag 1 juni – de race.

Aan de ene kant blij dat ik me gekwalificeerd had, maar aan de andere kant had ik toch stiekun wel wat harder willen rijden. Bij wijze van extra opdracht had ik mezelf beloofd onder de 1:50 te gaan rijden…. maar zover was het nog niet, eerst nog een pitwalk en de warming up training. Inmiddels waren ook Erik en Lianne Ariesen gearriveerd, die de kinderen en Dennis hadden meegenomen.

De warming up training is maar 10 minuten en met pitboxmaten Teus en Dave ging ik de baan op om een rondje of 4 te rijden:) Het tempo was best aardig (rond de 1:52) maar nog niet echt snel, maar het was wel lekker om weer even het gevoel te krijgen op de motor. Zeker ook vanwege het feit dat de race maar 1 uur later was en het gevoel dan blijft hangen.

Voor de race heeft Ed het achterwiel nog vervangen en de tank weer volgetankt, voordat de aftocht naar het park fermé kon aanvangen. Alles verliep in de gebruikelijke rust en ik was volstrekt ontspannen. Terwijl iedereen bezig was om de motor op te stellen, was ik nog bezig mijn pak aan te trekken en besloot daarna ook maar rustig die kant op te gaan. Iedereen stond al klaar en was het even wacht voordat de sighting lap kon beginnen. Als je zo eens rondkijkt in het parc fermé is het toch wel een heel circus van motoren, helpers, pludames en veel mooie spullen:)

520

Foto jeanne

Het opstellen op de grid ging ook nog relaxed en kon het poseren voor alle fotografen beginnen. Lianne was vandaag weer mijn pludame en ze deed het weer erg goed. Ed en Dennis bekommerde zich om de motor, bandenwarmers en bokjes, totdat het 1 minuut sein klonk. Op dat moment begint iedereen druk de bandenwarmers eraf te halen en begint het solo deel van de race:)

660

Foto Jeanne

De warming up lap ging goed, maar in het ONK wordt er niet hard gereden en lijkt het wel alsof iedereen als laatste op de grid wil aankomen:) Hierna kwam de echte start. Omdat wij als eerste de race reden, had ik niet kunnen kijken hoe lang de rode lichten aanbleven, dus was ik echt op de lichten aangewezen… Mijn start ging goed, niet spectaculair zoals de vorige keer, maar ik wist toch een paar plaatsen te winnen. Ik zat achter Teus, die dus toch een betere start had, maar was vastbesloten het groepje waar ik in zat niet te laten gaan.

681

685

Foto’s Jeanne

De eerste doorkomst na de start was een1:51 en het tempo zat er goed in. Het groepje bestond uit o.a. Teus, Dave, Ulli Pinedo, Alwin Hes, Heinz Reiner Dussel en Fabian Legrelle. Ik kon goed volgen en de volgende ronde doken we de 1:50-ers in. Op een gegeven moment zag ik zelfs een 1:49 op mijn laptimer voorbijkomen en was helemaal blij. Veel tijd had ik daar niet voor en snapte eigenlijk niet hoe het kwam, want voor mijn gevoel was de ronde verre van perfect. wel kreeg ik door dat mijn sterke punten de Stekkenwal en de Ramshoek waren. Hier moest ik steevast in de remmen om niet in mijn voorgangers te duiken. Dus er zit nog meer in kwa rondetijden. Teus was inmiddels afgehaakt nadat hij zich verremde in de Strubben na een ultieme poging om Dave voorbij te steken. Ik reed mijn ronden achterin het groepje en zag geen mogelijkheid iemand voorbij te steken, met als gevolg dat mijn rondetijden zich in de 1:50 stabiliseerden.

709

Foto Jeanne

De één na laatste ronde stuurd ik de GT wat te hard in en voelde mijn voorwiel wegglijden. Door een snelle reatie wist ik te voorkomen dat ik viel en vervolgde mijn weg naar het groepje. Vervolgens toen ik vanuit de Haarbocht de Madijk in accelereerde, gleed ook mijn achterwiel weg, waardoor ik besloot om een klein tandje terug te doen. De ronde daarna werd ik gelapt door Arie Vos en zagen de 2 rijders achter mij kans om me tijdens een blauwe vlag in te halen.

Ik eindigde op de 34e plaats, maar voor het klassement was dit een 20e plaats, omdat er veel gastrijders meereden.

Ik heb wederom een geweldig weekend gehad, weer een nieuw PR gereden (1:49.8) en een goede race gereden. Over 2 weken is de volgende race, en ook nu weer is iedereen van harte welkom.

Groet, Hans

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.