Welkom op de website van HB Racing

Verslag Folembray

15 September 2009 Gepost in 2009

Gelukkig wordt de Powerslide traditie voortgezet door het raceteam Kock, zodat we ook dit jaar weer een dagje kunnen rijden op het noord-Franse circuit Folembray. Afgelopen maandag, maar eigenlijk zondag al, was dit weer het geval. Vol goede moed gingen we zondagmiddag op weg naar het oude vertrouwde landhuis in Merlieus-et-fouquerolles, alhoewel we vorige jaar al wel een idee hebben gekregen hoe het er nu uit zou zien. En het in aanbouw zijnde nieuwe stuk bleek dit jaar gereed te zijn en lijkt in principe in niets op het oude krakende landhuis.

Rond 4 uur in de middag kwamen we bij het landhuis aan en werden weer op een allerhartelijkste manier verwelkomd door de reeds aanwezigen en de organisatoren. Het was even wennen aan  de hernieuwde aanblik van het geheel, het oude landhuis was reeds in gebruik genomen als kantoor en de nieuwe vleugel was ook al volledig operationeel. De toegewezen kamer bleek er goed uit te zien en we hadden zelfs een douche op de kamer;) Gelukkig waren nog wel de traditionele stapelbedden aanwezig, want er moet natuurlijk wel iets overblijven van de oude krakemikkige inrichting…

Natuurlijk was de invulling van de verdere avond wel ongewijzigd gebleven; een gezellig treffen van oude bekenden en nieuwe deelnemers, omlijst door de traditionele barbecue. Kortom, allemaal prima voor elkaar en garantie voor een gezellige avond. De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat de nostalgie van het oude landhuis een beetje verdwenen is, maar ook in Frankrijk is de vooruitgang niet te stoppen. Ook de organisatoren van weleer, Michiel en Joop waren deze keer van de partij. En deze keer hoefden ze alleen maar te genieten van al het leuks dat het door hun begonnen evenement te bieden heeft. Ten opzichte van vorig jaar was duidelijk te merken dat het evenement nog steeds groeiende is, er waren veel nieuwe deelnemers.

Nadat alle nieuwtjes waren uitgewisseld, alle stoere verhalen weer verteld waren en de barbecue genuttigd was, uiteraard onder het genot van de nodige alcohol, werd het snel rustig en ging iedereen een poging doen om van de nachtrust te genieten, zodat de volgende morgen fris aan de circuit dag begonnen kon worden. Het slapen in een stapelbed is toch altijd weer apart, nu ben ik niet een van de grootsten, maar de ruimte is toch vrij beperkt:)

FOL09-03 Old-skool

Rond half 7 werden we wakker en gingen ons voorbereiden op de rest van de dag. Degenen die niet op eigen kracht wakker waren geworden, werden door Harold rond 7 uur, ruw uit hun slaap gehaald, zodat iedereen ruim op tijd aan het ontbijt verscheen. Ook hier bleek dat de oude tradities nog steeds in stand werden gehouden. Te beginnen met de wachtrij voor de koffie en uiteindelijk de bespreking van de dag en groepsindeling. Dit laatste natuurlijk in een nieuw jasje, want er werd gebruik gemaakt van alle elektronische hulpmiddelen die zo´n nieuw pand te bieden heeft:)

Half 9 reden we weer in één grote kolonne naar Folembray om daar precies op tijd aan te komen, De poort was al open en iedereen kon beginnen aan zijn voorbereidingen. Voor de één was dat het afladen van de motor, maar voor sommige anderen had het iets meer om het lijf… En natuurlijk de eeuwige zoektocht naar dat ene overgebleven stopcontact om de bandenwarmers te voorzien van spanning. De vorig jaar geïntroduceerde technische keuring werd ook dit jaar geprofessionaliseerd in de vorm van de inzet van de voltallige familie Middelkoop. Voor insiders behoeft dit geen verdere introductie, deze familie is al vele jaren actief aanwezig bij vele competities en race evenementen. Mijn Suzuki kwam natuurlijk fluitend door deze strenge keuring heen en werd dan ook voorzien van een mooie rode sticker. Dit ook ten teken dat ik in de snelste groep van start mocht gaan, die bovendien nog eens erg klein was ook.

FOL09-02 Lekker van start

Naar aanleiding van de ervaringen van vorig jaar was er besloten dat er de hele ochtend in 4 verschillende groepen gereden zou worden achter de marshall. Zeker ook vanwege het feit dat er veel deelnemers waren met weinig tot geen circuitervaring was dit een verstandige keuze. Voor mij niet heel aantrekkelijk, maar aangezien ik ook alleen maar voor de lol meerijdt, kon ik me er ook wel in vinden. Onze eerste sessie mochten we met 5 man achter John Middelkoop op een super motard aanrijden. Niet een erg gelukkig keuze qua motor omdat zowel de lijnen als het vermogen niet echt overeenkomen met  het type motor waar de rest mee reed, maar voor een eerste warming-up sessie was het geen probleem. In de eerste ronde ontdekten we dat de baan behoorlijk smerig was en er een gigantisch oliespoor lag waar een aantal rijders al bijna door onderuitging. Kortom, er moest eerst schoongemaakt worden.

FOL09-05 Groepsfoto

Hierdoor kwam het schema al direct onder druk te staan, maar veiligheid boven alles. Uiteindelijk was de baan weer wat schoongemaakt en mochten we onze sessie afmaken. Daarna mochten de andere groepen de baan op en had iedereen het zo te zien goed naar zijn zin. Ook de organisatie was prima voor elkaar, van tijd tot tijd werden we bij elkaar geroepen als Harold weer wat mede te delen had. Ook het weer werd gaandeweg de dag steeds mooier. Het begon ´s ochtends een beetje somber met hier en daar wat regenwolken die gelukkig niet lekten en de temperatuur had daar ook wel wat van te lijden. Uiteindelijk werd de lucht steeds blauwer en kwam de zon ook steeds meer door, wat voor een aangenamere temperatuur zorgde.

Als gevolg van een valpartij waar ook de ambulance bij moest komen, werd het rijden een poosje stilgelegd. Gelukkig bleek het met de ongelukkige beter te gaan dan zich in eerste instantie liet aanzien, maar nu lag het tijdschema echt door elkaar… Inventief als de organisatie is, werd de middagpauze ingekort om toch nog zoveel mogelijk netto rijtijd over te houden. En dat is dan ook geluk, in de middag nog maar 2 groepen die om beurten 20 – 30 minuten mochten rijden. In het begin nog even met marshall en daarna gewoon vrij rijden. Afgezien van wat kleine uitstapjes hier en daar verliep het middagprogramma goed. Zelf heb ik ook nog een aantal vrije ronden kunnen rijden, maar aangezien de baan klein is en het snelheidsverschil groot is, zit je zo weer achterin een groepje. Maar inhalen oefenen is ook leuk 😛

FOL09-04 Lekker bezig!

Na een dag vol gezelligheid en rijplezier was het feest weer ten einde en mocht iedereen gaan inpakken. Ook deze editie van Folembray was weer geslaagd en de organisatie heeft weer iets leuks neergezet. We houden de kalender voor volgend jaar nauwlettend in de gaten, om ook editie 2010 weer mee te maken:)

Groet, Hans

PS. Inmiddels staan alle foto’s die Jeanne gemaakt heeft ook weer online op de multimedia pagina.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.