Welkom op de website van HB Racing

Verslag Race of the Champions

20 September 2009 Gepost in 2009

Dit weekend was het al weer zover… The Race of the Champions, traditioneel de laatste race van het seizoen. Alleen in 2009 krijgen we nog een toegift over 2 weken. Neemt niet weg dat dit de drukst bezochte ONK race van het seizoen is. Veel teams hebben dan ook een sponsor dag en dat geeft altijd gezellige drukte in de paddock.

Op vrijdagmiddag gingen we weer de gebruikelijke weg naar Assen, met de gebruikelijke file bij Zwolle, zodat het toch weer een aardige reis werd. Voor de gelegenheid deelden we de pitbox met Frank de Lange, die ook een keer een ONK race wilde meepikken. Omdat hij op een steenworp afstand van het circuit woont was hij er al veel eerder en hebben wij niets meegekregen van het feit dat hij wel 3 verschillende pitboxen heeft geprobeerd:)

Uiteindelijk was alles geïnstalleerd en hebben we nog even een rondje paddock gelopen, maar dat liep wat uit de hand. Iets teveel bekenden tegengekomen, maar gezellig was het wel. Uiteraard kwamen we ook weer veel bekenden van het weekendje Folembray tegen, omdat de 3D cup deze race ook meereed in het ONK programma.

Zaterdag 19 september

Zaterdag ochtend stond de gebruikelijke keuring rond half 9 op het programma en de eerste training begon 12.00 uur. Kortom, relaxed programma en ook nog eens geweldig mooi weer. Ik had er ook veel zin in en was van plan om weer eens wat progressie te boeken.

1e training.

Ik was van plan om de eerste training direct stevig te beginnen om in een lekker ritme te komen. Eenmaal op de baan bleek dat toch  niet mee te vallen, want hoe ik ook pushte, echte snelle tijden kwamen er nog niet op de klok. Het veronderstelde ritme bleek nog niet aanwezig en ondanks het feit dat de omstandigheden perfect waren, had ik onvoldoende vertrouwen. Resultaat was een voorlopig 33e plaats met een schamele 1:50.8.

Gelukkig hebben we 2 trainingen en mocht ik het rond 16.00 uur nog een keer proberen. In de tussentijd was er genoeg te zien, zodat de tijd nog redelijk snel voorbij ging.

ONK2009-07 Ruskenhoek

2e training.

Ook nu zou ik er lekker voor gaan zitten om een wat betere tijd op de klok te krijgen en daarmee wat plekjes op de grid te winnen. Alhoewel het gevoel al beter was dan in de ochtend, kon ik nog steeds geen potten breken. Ik maakte fouten die ik normaal niet maak, reed slordig en probeerde krampachtig snel te gaan. Uiteindelijk lukte het me om weer in de 1:49 te rijden, maar dat was niet voldoende. Het bracht me een kleine winst; 31e plek op de grid.

Doordat Rik Lenters onverwacht vertrok, werd dit uiteindelijk de 30e plek op de grid. Precies naast pitboxgenoot Frank, die op de 31e plaats mocht vertrekken.

Totaal niet tevreden met dit resultaat, besloot ik dat ik zou proberen om een goede vorm op te doen in de warming up training en dan een goede start zou moeten hebben in de race.

ONK2009-06 Ed zorgt dat de motor er weer op en top uitziet.

De avond was overigens ook weer geslaagd,  veel bekenden gesproken en gezellig een biertje gedronken.

Zondag 20 september

Ook zondag konden we uitslapen, de eerste activiteit op het programma was de pitwalk om 10 uur. Voor die tijd was ook Henk al gearriveerd, die Ed zou helpen in park fermé en op de grid.

Tijdens de pitwalk bleek er al verrassend veel publiek aanwezig te zijn, wat natuurlijk erg leuk is.

Warming-up training.

Het idee was om lekker rond te gaan om nog wat ritme op te doen. Op zich lukte dit best aardig, maar ook nu weer reed ik rondjes in de 1:50 en niet sneller. Het lijkt erop dat ik toch een redelijk terugslag heb gekregen van de lichamelijke- en motorische problemen van de afgelopen maanden.

Ook het weer was vandaag aanmerkelijk slechter dan gisteren. De zon liet zich af en toe wel zien, maar  het was toch redelijk bewolkt en de wind werd ook steeds sterker.

Aangezien onze race pas rond 16:30 zou beginnen, konden we de rest van de dag andere races kijken nadat de motor weer was gereedgemaakt. Dit was niet echt veel werk, nieuw achterwiel erin en wat poetsen:)

De race.

Uiteindelijk mochten we naar park fermé en zou de race snel beginnen. De sighting lap ging lekker en het team van vandaag stond me al op de grid op te wachten.

ONK2009-03 Nicole, Ed, Henk en Dirk.

Altijd makkelijk, dan hoef je niet te zoeken waar je moet staan:)

ONK2009-04 Pludame Nicole…

De tribunes waren redelijk gevuld en dat geeft een goed gevoel. Na een aantal minuten van al dat moois te hebben genoten, begon het solo deel van de race. Alle helpers moesten vertrekken en wij begonnen met de warm up ronde. Zoals eerder gemeld, dit gaat altijd redelijk behouden.

Nu begon het spannend te worden… de start! Ik had geteld hoe lang het licht op rood bleef en toch vertrok ik te laat… Ook mijn weg richting de haarbocht was niet geweldig en als klap op de vuurpijl verloor ik ook nog wat plekken. Kortom, missie mislukt… Geen goed start en uiteindelijk als laatste bij de eerste doorkomst. de eerste meetbare ronde was ook weer in de 1:50, maar ik kon het groepje nauwelijks bijhouden.

ONK2009-02 Gaat al beter.

Na een rondje of 4 begon ik me pas weer lekker te voelen en lukte ineens ook alle bochten weer. Alleen ik zat nog in dat groepje die me nu ophielden en 1 voor 1 begon ik ze in te halen. Eerst moest Rob Posthumus eraan geloven, toen Frank de Lange en daarna Roel Botter. Toen dit eenmaal gelukt was, ging mijn rondetijd gelijk omlaag en ik wilde er nog één snelle ronde uitpersen, puur voor mijn eigen gevoel.

ONK2009-05 GT bocht.

Helaas kreeg ik voor de GT een blauwe vlag, ten teken dat de kopgroep eraan kwam. Op het rechte stuk ben ik toen van mijn gas gegaan om ze niet te hinderen en zag ze inderdaad voorbijkomen… in gezelschap van het groepje dat ik net had ingehaald… Heel fraai.

Op dat moment  had ik het wel gehad en heb de ronde rustig uitgereden en ben de pitstraat in gegaan…

Vooraf had ik hele hoge verwachtingen van dit weekend, die helaas niet zijn uitgekomen. Wel heb ik iets van mijn ritme hervonden en als het weer het toelaat hoop ik de volgende race weer meer te kunnen laten zien. Gelukkig is dat al weer over 2 weken:)

Groet, Hans

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.