Welkom op de website van HB Racing

Verslag voorjaarstraining 2010 Almeria

26 March 2010 Gepost in 2010

Na een aantal jaren geen voorjaarstraining gedaan te hebben, besloten we dit jaar, ook vanwege de vroege Paasrace het dit keer wel te doen. Zuid Frankrijk was geen optie meer en het moest een bekend circuit zijn. Almeria ligt helemaal ten zuiden van Spanje en ik ben er al 2 keer geweest, dus voldeed in alle opzichten. Omdat het toch een hele reis is, besloten we van 22 maart tot en met 25 maart te gaan trainen.

Zondagochtend vroeg vertrokken we naar Schiphol, om rond 7 uur te vliegen naar Alicante. Daar landen we om half 10 en tegen 10 uur waren we alweer onderweg met de huurauto om een hotel te gaan zoeken in Mojacár. Uiteindelijk zijn we beland in het zelfde hotel waar we altijd naar toe gingen met Zeelenberg. Aangezien de motoren pas zondag avond zouden arriveren, besloten we niet meer naar het circuit te gaan en gezellig met z’n allen nog wat te drinken.

Maandagochtend vertrokken we lekker op tijd naar het circuit, om de motoren uit de vrachtauto te halen en de pitbox in te richten. Omdat de baan nog nat was van de regen die de dag ervoor was gevallen, hadden we alle tijd om alles op ons gemak te doen. Uiteindelijk was de baan aan het einde van de ochtend droog en konden we de eerste meters gaan maken. Aangezien het totaal aantal deelnemers slechts 25 was, besloot de organisatie dat er geen sessies waren, maar gewoon open pit lane. Perfect dus voor een voorjaarstraining.

Alm2010-001

De eerste meters waren even wennen, maar al gauw had ik me ritme weer gevonden en reed ik mijn rondjes weer in 1:47/1:46. Aan het einde van de dag zat ik alweer op 1:45, dus net zo snel als waar ik vorig jaar mee geëindigd ben. Vooral de sessies samen met Tjalling waren leuk, dan heb je tenminste iets om je op te focussen tijdens het rijden. Met een goed gevoel sloot ik de dag af en gingen we weer in ons huurautootje terug naar het hotel waar we het normale ritueel al snel weer in ere hadden hersteld;) Kortom, even biertje voor het eten, douchen, eten en daarna nog een afzakkertje.

Alm2010-002

Alm2010-003

 De overige dagen verliepen op eenzelfde relaxte wijze en heb uiteindelijk mijn snelste tijd op 1:44.6 weten te zetten. De eerste sets slicks zijn er inmiddels weer doorgedraaid en de motor doet het weer als vanouds. Hier en daar wel wat last gehad van loslopende boutjes, maar geen schokkende zaken. De nieuwe bandenwarmers doen het ook prima en het net nieuw aangeschafte onderpak van RevIt is echt een succes.

Alm2010-005

Deze week deelden we de pitbox met een heel divers gezelschap, maar de sfeer was er zeker niet minder om. Uiteraard hebben we nog een groepsfoto gemaakt op start/finish, naast alle race foto’s die inmiddels elders op de site online staan.

Alm2010-004

V.l.n.r. Pé, Henry, Charlotte, Ed’s pa, Ed, Hans, Piet, Roel, Tjalling, Patrick en Jos. Grote afwezige was Jeanne, maar die stond aan de andere kant van de camera. 

Na 4 dagen heerlijk rijden, testen en afstellen, was er weer een eind gekomen aan ons weekje Spanje. De terugreis verliep ook voorspoedig, ware het niet dat we toch wel weinig slaap hadden gehad… De laatste avond liep het afzakkertje na het eten nogal wat uit, of beter gezegd, we hebben ook nog snel even gegeten tussen het drinken door 🙂

Volgende week hebben we de eerste race en ik hoop dat het weer net zo is als het in Spanje was. Ik ben er klaar voor en wat mij betreft mag het circus weer beginnen.

Groet, Hans

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.