Welkom op de website van HB Racing

Verslag Folembray 2011

7 June 2011 Gepost in 2011

Afgelopen maandag 6 juni was het weer zover… Of eigenlijk begon het al op zondagmiddag met de reis er naartoe. Het jaarlijkse bezoek aan Folembray stond weer op het programma. Wat ooit begonnen is door Powerslide en later overgenomen is door het Racingteam Kock, vertegenwoordigt nog steeds het oergevoel van circuitrijden. Met z’n allen gezellig barbecueën op de avond voorafgaand aan het rijden, om vervolgens lekker te gaan circuitrijden.

Het gaat er verder niet om wie het snelste rondje kan rijden, maar of iedereen wel voldoende plezier heeft en dat zit ieder jaar wel goed. Het circuit Folembray waar het ieder jaar plaatsvindt is gewoon een leuk circuit zoals er wel meerderen te vinden zijn in Frankrijk en waar ze ook nog steeds werken aan de baan, maar door de formule die wordt toegepast is er altijd erg veel rijtijd.

Qua infrastructuur zijn er mooiere circuits te vinden, maar de layout van dit circuit zorgt ervoor dat het lang leuk blijft. In principe zijn er alle soorten bochten te vinden zodat het voor de ervaren circuitrijder leuk is, maar ook voor degene die er voor het eerst komt, is het een leuk circuit wat je snel in je opneemt.

Afgelopen zondagmiddag arriveerden we rond 16.00 uur in Merlieux-et-fouquerolles waar we altijd overnachten. De familie Kock was uiteraard al aanwezig, evenals een aantal mensen van de organisatie en wat rijders. Na een voorspoedige reis waar we af en toe door onze Belgische buren verplicht de verkeerde kant werden opgestuurd, kwamen we toch nog redelijk op tijd aan.

Nadat de kamerindeling bekend was, hebben we de spullen daar maar even neergegooid, om vervolgens heerlijk op het terras te gaan zitten genieten van een drankje. Naarmate de middag vorderde kwamen er steeds meer mensen bij en werd het alleen maar gezelliger. Dit jaar zou de groep niet helemaal vol zitten, mede ook vanwege de datum in juni, waarbij toch heel veel racers al midden in hun seizoen zitten, maar het is ook leuk om weer nieuwe mensen te mogen begroeten.

FOL11-05

Uiteindelijk begon Harold Kock zijn traditionele speech en heette iedereen welkom. Hier en daar was de afwezigheid van Cécile wel te merken, maar hij sloeg er zich dapper doorheen 😉 Inmiddels was ook iedereen al voorzien van de traditionele 3/4 liter flessen bier en/of wijn en waren ze ook al druk in de weer met de barbecue. Kortom, het was gezellig en niemand maakte zich druk om de betrekkende lucht… Net toen we met z’n allen buiten zaten, klaar voor het eten, werd de dreiging van regen wel erg groot. Heb hebben toen alles in allerhaast maar verhuisd naar een plekje onder het afdak.

Ondanks het feit dat de groep niet zo heel groot was, bleef het toch nog heel lang gezellig, met als gevolg dat we toch weer te laat naar bed gingen. Deze keer trouwens een hele luxe, onze kamer was 2 stapelbedden en een normaal bed rijk, dus we konden kiezen 😉

FOL11-02

Maandag 6 juni 2011

Na een korte nachtrust, waren we weer paraat voor het ontbijt waar ook nog even het verloop van de dag werd doorgenomen. Rond hal 9 vertrokken we in colonne naar het circuit, wat zo’n kleine 30 km verderop ligt. Daar aangekomen zag alles er nog erg vertrouwd uit. De baan, de pitstraat, het gebouwtje met 1 toilet en 1 stopcontact, maar ook vernieuwing… Er waren zowaar lampen opgehangen waarmee de van toepassing zijnde vlaggencodes konden worden doorgegeven.

Iedereen was nu even druk in de weer om zijn spullen uit te pakken, tentjes op te bouwen en pilonnen uit te zetten. Aangezien we ook dit jaar zonder bandenwarmers zouden rijden (warme koffie is immers belangrijker) hoefde ik niet zoveel te doen… Motor uitladen, bandenspanning goed zetten, pak aantrekken en klaar 🙂

Deze keer hadden we niet de traditionele groepsindeling met allerlei kleurtjes, maar heel simpel een snelle en een minder snelle groep. Wie dan waar dan in zouden horen blijkt vanzelf wel tijdens de eerste sessie… Overigens was ik dit jaar ook weer marshall, terwijl Jeanne de foto’s mocht verzorgen. Als marshall heb je het voorrecht om als eerste de baan op te gaan. Formeel natuurlijk om hem te verkennen, maar het is ook wel lekker om weer even het circuit in je op te nemen. Toen ik de baan op ging bleek al snel dat er hier en daar nog wat natte plekken waren, maar ook met koude slicks bleek dat niet echt een probleem.

FOL11-04

Nadat de familie Middelkoop de keuring van alle motorfietsen had verzorgd, mocht de eerste groep de baan op (als de motor tenminste was goedgekeurd, want niet iedereen had die mazzel). Ik begon de sessie lekker rustig om iedereen de gelegenheid te geven om het circuit en de lijnen in zich op te nemen. Naarmate de sessie vorderde, bouwde ik het tempo iets op, maar niet te gek want we hadden de hele dag nog.Het weer was behoorlijk wisselvallig, af en toe wat zon, dan weer wat miezerregen, afgewisseld door gewoon bewolking 😉 Ondanks dat het af en toe wat regende, is de baan de hele dag niet echt nat geweest en kon iedereen op zijn of haar droogweer bandjes blijven rijden. Ook qua veiligheid was het een topdag; slechts één klein schuivertje waarbij de persoon in kwestie na de nodige ductape gespendeerd te hebben, weer gewoon verder kon rijden.

De sessies in de ochtend zouden worden voorgereden, om vervolgens in de middag iedereen vrij te kunnen laten rijden. Uiteraard werd er wel op verzoek voorgereden, maar de minder snelle groep was dusdanig klein dat het op geen enkel moment gevaarlijk zou worden. Ik heb in de ochtend echt veel gereden, vaak dubbele sessies, waarbij je telkens van tempo moet wisselen. Op zich wel erg leuk om weer eens te doen 😉

Tijdens de lunch had de familie Middelkoop voor iedereen als verrassing een broodje warme worst, wat gretig aftrek vond. Nogmaals dank, zo’n warm hapje gaat er wel in the day after the night before 😛 Uiteraard was er ook wel even tijd voor 1 of 2 wheelies. Op welke circuitdag krijg je nu een pauze programma aangeboden… Uiteraard was er ook nog even tijd voor een groepsfoto, die ook al op de site staan.

In de middag werd er lekker vrij gereden en heb ik ook nog een paar bochten wat gas gegeven om te kijken hoe mijn nieuwe motor het zou doen op dit circuit. Ik kan wel concluderen dat hij het hier ook goed doet. De instelling van de vering klopte niet helemaal voor dit circuit, maar ik had weinig zin om eraan te gaan schroeven, het gedrag van de motor was best acceptabel.

FOL11-03

Uiteindelijk breekt ook op een dag als vandaag het niet ontloopbare moment aan dat het afgelopen is. Ik vond het weer een erg geslaagd evenement en heb er van genoten. Ik begreep van de organisatie dat het volgend jaar weer in september georganiseerd wordt, zodat meer mensen in staat zijn te komen.Ik verheug me erop en ben dan ook weer graag van de partij.

Groet, Hans

FOL11-01

P.s. Een cadeautje van ons, als je op de groepsfoto klikt kun je hem downloaden in originele resolutie.

You must be ingelogd om commentaar te posten.