Welkom op de website van HB Racing

KNMV CUP race op Assen, 14 april 2007

15 April 2007 Gepost in 2007

De eerste CUP race van 2007 is verreden op een zonovergoten Assen. Een mooiere start van het race seizoen was haast niet denkbaar. Racing for O.s.c.a.r. was aanwezig met het CUP team, waarbij alleen Edward verstek moest laten gaan vanwege een blessure die hij 2 weken geleden tijdens een training op Assen opliep. Hans, Jesenko en Raymond waren wel aanwezig om de O.s.c.a.r. eer te verdedigen.

Hans en Jesenko hadden op vrijdag al een trainingsdag geboekt om vast wat ritme op te doen en de vering nog wat bij te stellen. Ook Technoflex was de gehele dag aanwezig om met raad en daad bij te staan. Jesenko kwam wat sneller in z’n ritme dan Hans, die nog het e.e.a. van het vorige seizoen te verwerken had. ‘s Middags zag ook raymond kans om nog even een sessie te rijden, om zijn zojuist gemonteerde blok uit te testen. Kortom, een nuttige dag die met het hele cupteam met de eerste openlucht barbeque werd afgesloten.

Zaterdag 14 april – racingday

Kwalificatie

De inschrijving en keuring verliepen zonder problemen, Hans en Jesenko mochten in de A groep trainen en Raymond in de D groep. Dit betekende voor Raymond, dat hij gelijk om 09.00 uur aan de bak moest om de eerste kwalificatie te rijden. De eerste ronden waren nog wat onwenning, maar al gauw had hij een redelijk ritme te pakken. Hans en Jesenko mochten wat later de eerste kwalificatie rijden, dus hadden ook wat meer tijd om zich voor te bereiden. Hans kwalificeerde met een 1:55, waar hij redelijk tevreden over was. Jesenko ging helemaal goed en stond met een 1:51 in de top 10.De 2e kwalificatie ging voor Raymond beter dan de eerste en wist er nog een 1:56 uit te persen, wat goed was voor een startplek in de A groep. Hans en Jesenko verbeterden beiden hun tijd uit de eerste training niet, maar wisten zich ook verzekerd van een plaats in de A groep van de SuperCup 1000. Hans op een 34e startplek en Jesenko mocht vanaf de 3e rij (plaats 11) starten.

In de pauze was er nog een bijeenkomst met het CRT om de geluidsperikelen nog eens te verduidelijken, maar de resultaten waren nog niet bekend omdat er nog druk aan de norm gesleuteld wordt. Kortom, niemand weet nog of de gedane aanpassingen aan de motoren volstaan om een probleemloos seizoen te kunnen rijden.

De Race

De eerste race van de dag werd gereden door de SuperCup 1000, dus Hans en Jesenko konden zich direct gaan voorbereiden op de race. Vanuit park fermé werd opwarmronde gereden en iedereen stond als snel opgesteld. De eerste start van het seizoen….

Zodra de rode lichten uitgingen was het een explosie van geluid en 40 motoren stormden richting de Haarbocht. Hans had een redelijke start en Jesenko was ook goed weg. Helaas ontdekte Jesenko in de eerste bocht dat hij vergeten was om de kneesliders op zijn pak te bevestigen, dus kwam hij na één rondje binnen om dit alsnog te doen.

Hans werd in de 2e ronde onder een gele vlag situatie ingehaald door een rijder die hem de rest van de race heeft opgehouden, maar heeft de hele race rondetijden rond de 1:55 gereden. Jesenko reed ook goede tijden, maar vanwege het binnenkomen is hij als laatste geëindigd.

Raymond mocht als laatste zijn race rijden en startte ook achteraan in het veld. Na de 1e doorkomst had hij al een paar plaatsen goedgemaakt, maar moest de race staken omdat de motor te heet werd en het water er uit begon te spuiten. Helaas een DNF voor Raymond in de eerste race.

Nabeschouwing

Alhoewel de resultaten deze eerste race niet geweldig waren, kunnen we toch terugkijken op een goed race weekend. De potentie is zeker aanwezig en zal de komende races vertaald worden naar goede resultaten. Hans is inmiddels weer op het niveau van voor de crashes van afgelopen seizoen, Jesenko heeft enorme progressie gemaakt en ook bij Raymond zit er een stijgende lijn in, na wat materiële pech. Inmiddels is het team gewend aan de Technoflex vering in combinatie met de Michelin banden en vanwege de prima ondersteuning begint het zijn vruchten af te werpen.

 

 

You must be ingelogd om commentaar te posten.