Welkom op de website van HB Racing

Laatste ZAC race van 2004 op Assen.

14 September 2004 Gepost in 2004

Jammer, jammer, jammer…..

Vanochtend weer veel te vroeg opgestaan (03:40 uur) om uiteindelijk rond 06:00 uur op een, in slaap gehuld Assen aan te komen. Gelukkig was de uitstalling van Pietje41 in het half donnker nog steeds goed herkenbaar, dus daar heb ik de auto maar naast gezet.

Dus maar de motor afgeladen en inmiddels was Adriaan ook wakker en hebben we een kopje koffie gedronken, totdat we weer te laat waren met inschrijven Slechts een 10-tal minuten, maar voldoende voor een rij van ruim een half uur. Zoals al eerder vermeld, heb ik in de S3 ingeschreven en had vervolgens een aantal uren de tijd om de partytent weer op te bouwen, die het vandaag overigens niet overleefd heeft.

In no time waren alle bekende ZAC forummers weer aanwezig en gaat de tijd tijdens een verstandig gesprek(?) heel snel, evenals de meegebrachte koffie en koeken…. Kortom, tijd voor de vrije training.

Tijdens het opstellen werd al gauw duidelijk dat de eerste 10 posities binnen de S3 al vergeven zouden worden aan een delegatie CUP en ONK rijders, die ook met enige regelmaat aan de start verschijnen bij de ZAC. Aangezien ik daar al rekening mee gehouden had, was mijn enige doel vandaag om mijn pr scherper te stellen.

De vrije training werd gestart achter de marshall (2 ronden) en daarna vrij gegeven. Iedereen had weer even tijd nodig om in zijn ritme te komen, wat de één sneller lukte als de ander. Wij (Mo, Mossel, Raul, Rainman, Pietje41, ik en nog een aantal niet forummers) startte in de 2e groep en op het moment dat we aan ons eerste vrije rondje bezig waren, kwam groep 1 met de eerder genoemde ONK- en CUP rijders ons redelijk om de oren gevlogen… Maar goed, de sessie was behoorlijk kort (maar 6 rondjes geklokt) en werd voor mijn gevoel veel te snel afgevlagd.

Iets meer dan een uur later begon de tijdtraining, ook weer 2 rondjes achter de marshall. In de 2e ronde werd even de olievlag gezwaaid, snel gevolgd door een rode… Terug de pitstraat in dus. Er bleek een rijder wat olie gelekt te hebben en over zijn eigen olie in de Nationale onderuit gegaan te zijn. Vrij snel werd de sessie vervolgd en reden we leuk achter elkaar, totdat ik een grote klap hoorde op mijn spatbord of tussen mijn voorwiel (was even niet in te schatten). Dit gebeurde net na de Stekkenwal, waardoor ik even uit mijn ritme gehaald werd en een aantal bochten even wat rustiger heb gereden om te checken of alles het nog deed. Dit bleek gelukkig het geval, maar ik was de aansluiting met het groepje natuurlijk kwijt.

Door dit voorval was ik weer niet echt in mijn ritme gekomen, hetgeen resulteerde in een 1:36 als snelste tijd. Absoluut te langzaam Hiermee had ik een 33 startplaats verdiend (plekje 1 op rij 9).

Zo goed als mijn Le Mans start afgelopen week in Zandvoort ging, zo waardeloos ging het nu weer. Enig voordeel was dat er niet zo heel veel mensen meer achter me stonden, dus ik weinig plekken kon verliezen. Op de Veenslang maakte ik één plekje goed, maar werd bij de GT weer door een andere rijder uitgeremd. Die dacht ik even voor de Nationale uit te remmen, maar hij verrastte me volledig door ultra vroeg en hard te remmen, waardoor ik bijna achterin vloog.

Vervelend detail was dat terwijl ik de GT instuurde, daar de motor van Pietje41 lag en hij er naast stond. Was dus onderuit gegaan, maar zag er niet al te heftig uit gelukkig.

Na afloop van de race ben ik terug de paddock in gereden en hebben we gewacht op de terugkeer van Adriaan. Alhoewel er niets gebroken leek, vond men het toch raadzaam even foto’s te laten maken in het ziekenhuis. Ik heb met hem afgesproken om hem daar op te halen, zodra hij klaar was.

Omdat het inmiddels ook nog begon te regenen (waarschijnlijk omdat een niet nader te noemen medeforummer hier erg blij mee zou zijn) had ik besloten niet meer te rijden. Mijn gevoel vandaag was slecht, mijn tijden waren slecht en ik kwam gewoon niet in mijn ritme. Jammer maar helaas, waarschijnlijk toch iets teveel gereden deze week in combinatie met veel te weinig slaap. Bovendien zou ik Adriaan gaan ophalen uit het ziekenhuis.

Tussen de bedrijven door ook nog ff een hamburger meegepikt vanaf de barbeque van The King en uiteraard veel geouwehoerd met alle bekenden uit de ZAC en het forum (inclusief de niet rijdenden, Fast Forward en Fastmarky).

Dat was hij dan weer, de afsluiter van het seizoen. Ik kan helaas het gevoel van anti-climax niet onderdrukken, maar terugkijkend kan ik zeggen dat ik het een heel erg leuk (en 1e) seizoen vond, waarin ik heel veel geleerd heb en ook heel veel (racende) mensen heb leren kennen.

Daarnaast wil ik uiteraard de organisatie van de ZAC bedanken voor hun inspaningen. Alhoewel er redelijk wat kritiek is geweest op een aantal regeltjes, heb ik toch het hele seizoen kunnen racen

En natuurlijk alle bekenden, bedankt voor een leuk en gezellig raceseizoen en tot volgend jaar

Nog even een plaatje van het paddock gebeuren.

You must be ingelogd om commentaar te posten.